Obraz stromu z jadérek

12. září 2018 - zdroj Agentura Dobrý den.

Obraz stromu z největšího počtu jablečných jadérek

V rámci instalace "Tak (jak) se rodí talent" (probíhá až do 31. října 2018 ve Váchově špejcharu v obci Drážkov na Příbramsku) proběhl 30. srpna 2018 zápis do České knihy rekordů:

Obraz stromu z největšího počtu jablečných jadérek

Zdravotně handicapovaná Taťjana Krechová z Dobříše vytvořila po dvouletém shromažďování hnědých jadérek z jablek obraz fantaskního stromu vytvořeného z 1804 kusů tohoto netradičního výtvarného materiálu. Mozaika stromu má na výšku 54 cm. Obraz byl následně předán do expozice Muzea rekordů a kuriozit Pelhřimov.

Informace o rekordu:

20 hodin čistého času práce při sestavování obrazu stromu. Z každého jablka bylo použito v průměru 6 jader. Strom tedy představuje zpracování materiálu na přibližně 300 jablkových koláčů.

Socha z papírových ruliček

Taťána Krechová je také autorka největší sochy oblečené do šatů upletených z největšího počtu papírových ruliček (Hortenzie, 170 cm, 4 752 ruliček smotaných ze starého kancelářského papíru = 1 km a 425,6 metru ruliček).

Rekordmanka představila i další primát:

Největší rám vytvořený z papírových ruliček

Z tzv. papírového pediku totiž vytvořila rám na obraz o rozměrech 165 x 101cm. Paní Taťjana na něm pracovala 43 hodin a použila 1505 ruliček o délce 30 cm. V rámu je vpleten copánek o délce 11,7 m vyrobený z dalších 222 ruliček. Dlužno podotknout, že v uvedeném čase není započítáno zpracování papíru na ruličky (jejich vytvoření).

Obraz stromu z jadérek

Obraz stromu z největšího počtu jablečných jadérek.


 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum